Șirul dezinformării continuă
Politic 9 octombrie 2024, 20:01 | 348

Valul dezinformărilor continuă să inunde spațiul public. În ultimele zile, pe rețelele sociale circulă un pretins ordin, potrivita căruia, cei care vor participa la un așa-numit festival LGBT între 10 și 13 octombrie vor beneficia de zile libere. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a atras atenția că așa-zisul document distribuit din numele instituției este unul fals.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Este un fals și unul chiar foarte prost făcut. Asta pentru că Ministerul Culturii nu poate declara sau oferi zile libere angajaților publici sau să influențeze acest proces. Este un fals care a apărut în scopuri de defăimare. Vom investiga acest caz pentru vedea cum, de unde și pentru ce a apărut."

Ministrul admite că scopul acestui fals ar fi incitarea la ură față de minoritățile sexuale.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Posibil pentru asta și a fost făcut, dar cred că și pentru a compromite referendumul și procesul electoral. Festivaluri sunt foarte multe în Republica Moldova. La majoritatea, Ministerul Culturii participă ca organizator sau ca sprijin. În cazul de față chiar nu știu nimic despre acest festival. Ministerul nu participă, nu a primit solicitări pentru organizare sau finanțarea lui."

Acesta nu este primul caz când anumite falsuri ajung la instituții sau în spațiul public. Pe 4 octombrie, o scrisoare prin care era solicitată desfășurarea de recrutări militare, a fost distribuită pe rețelele sociale. Mesajele ar fi fost expediate de pe o adresă falsă care imită adresa oficială a Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!