În Africa de sud a căzut zăpada
Externe 23 septembrie 2024, 20:32 | 300

Ninsori rare și abundente au acoperit o parte din Africa de Sud, ducând la perturbări în toată țara. Principalele autostrăzi și drumuri au fost închise, iar sute de șoferi au rămas blocați pe șosea. Fenomenul meteorologic anormal a făcut și victime, transmite AFP.

Imagini incredibile vin din Africa de Sud, unde ninsorile abundente au blocat sute de șoferi în mijlocul zăpezilor, pe autostrăzi. Serviciile de urgență au lucrat la foc continuu ca să îi salveze, iar imaginile apărute în mediul online arată cozi care se întind pe kilometri întregi. Au fost cazuri în care echipajele de intervenție au ajuns după 16 ore. O femeie a murit după ce și-a petrecut noaptea într-un microbuz blocat în zăpadă, informează AFP, citat de Agerpres.

Traficul a rămas blocat pe o distanţă de circa 30 de kilometri, în special pe una dintre principalele rute ale ţării, care leagă orașele Johannesburg și Durban, de pe coasta de est. Operaţiunile de salvare a pasagerilor continuau în condiţii extrem de dificile duminică, în special în jurul pasului Van Reenen, în Munţii Drakensberg, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Johannesburg.

Alți oameni au profitat de ocazie pentru a se bucura și a se juca în zăpadă.

Duminică, autorităţile nu au putut preciza câte persoane şi vehicule erau încă blocate pe drumuri. În unele regiuni, zăpada a ajuns până la doi metri, a indicat organizaţia de promovare a siguranţei rutiere „Arrive Alive” pe rețeaua X.

Opinia ta contează. Comentează!