Persoanele care nu s-au putut deplasa la secția de votare au cerut urna mobilă la domiciliu
Social 20 octombrie 2024, 20:19 | 342

Persoanele care nu s-au putut deplasa la secția de votare au cerut, conform legii, urna mobilă la domiciliu. Echipa noastră de filmare a mers cu reprezentații unei secții de votare la câteva adrese din Chișinău și a urmărit integral procedura.

Soții Grosu spun că participă la fiecare scrutin, în speranța că va fi mai bine.

PETRU GROSU, locuitor al Orașului Chișinău: "Iată 11 ani de când sunt bolnav votez în fiecare an. Când e timpul alegerilor, noi stăm la țară, dar venim aici."

OLGA GROSU, locuitoare al Orașului Chișinău: "Pentru un viitor mai bun. Că tot tineretul se duce în Europa. Dar poate a fi și la noi bine și or veni înapoi acasă."

Olga Efimova are 81 de ani și e bucuroasă că a reușit și de această dat să-și dea votul.

OLGA EFIMOVA, locuitoare al Orașului Chișinău: "Pentru o viață mai bună, pentru pensii normale.Mă simt mai bine că totuși am votat."

Un alt cetățean responsabil este Elena Potimchina, de 85 de ani.

ELENA POTIMCHINA, locuitoare al Orașului Chișinău: "Eu am votat ca viața să meargă altfel. Pentru că totul este greu acum și nu este corect."

Valentina Celac ne-a spus că nu a lipsit la nicio votare.

VALENTINA CELAC, locuitoare al Orașului Chișinău: "Eu întotdeauna votez pentru binele Moldovei. Pentru un viitor mai bun. Să ne vedem și noi cu toată lumea civilizată."

TATIANA BUBULICI, președinte secția de votare nr.1/118: "Până ieri la ora 14:00 am avut înregistrate nouă cereri la domiciliu solicitări. Astăzi nu a parvenit nici o cerere. Au fost eliberate conform cererilor nouă buletine cu drept de vot pentru președinte și nouă pentru referendum."

Potrivit legii, urna mobilă la domiciliu este solicitată de persoanele care nu se pot deplasa la secția de votare din motive întemeiate.

Opinia ta contează. Comentează!