Jurnalul orei 15, 11 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 11 octombrie 2024, 19:13 | 215

Prezentat de Călin Jucovschi

Se apropie sezonul rece și salvatorii au pornit pe la casele oamenilor, pentru a le aduce aminte că trebuie să respecte mai multe reguli când folosesc echipamente electrice de încălzit. Evitați amplasarea aparatelor lângă obiecte ușor inflamabile, insistă specialiștii. De la începutul anului curent, din cauza neglijenței la utilizarea instalațiilor electrice au fost raportate peste 280 de incendii.

Volodimir Zelenski le-a prezentat joi la Londra, premierului britanic Keir Starmer şi secretarului general al NATO, Mark Rutte, detaliile „planului de victorie” al Ucrainei împotriva Rusiei. „Ucraina nu poate negocia decât de pe o poziţie puternică”, a declarat Zelenski, fără a deschide parantezele. El a spus doar că în document se regăseşte şi cererea de aderare la NATO, transmite AFP.

Agricultorii au anunțat astăzi că vor relua protestele, nemulțumiți de faptul că autoritățile ar fi ignorat cerințele lor. Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, manifestațiile ar putea să fie organizate chiar pe 20 octombrie, în ziua alegerilor. Agricultorii spun că reprezentanții guvernării evită dialogul, iar soluțiile elaborate de Ministerul Agriculturii sunt ineficiente. Contactați de Jurnal TV, responsabilii vizați au spus că vor reveni ulterior cu o reacție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie