Jurnalul orei 17, 19 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 19 septembrie 2024, 18:00 | 194

Prezentat de Vasile Luchianu

20 de elevi și un angajat al unui liceu din capitală au ajuns la spital cu semne clinice de toxiinfecție alimentară. Un copil este internat în secția reanimare. Cazul a ajuns în vizorul Ministerului Sănătății care precizează că a fost pornită o anchetă epidemiologică. Directorul instituției de învățământ afirmă însă că intoxicația nu ar avea legătură cu mâncarea de la cantina liceului. Asta pentru că doar 30 la sută dintre elevi s-au alimentat acolo în ziua presupusei intoxicări.

Copilul de doi ani din Ungheni, care a căzut pe 11 septembrie în tunelul ascensorului de la etajul șase al unui bloc, a ieșit din comă. Potrivit medicilor, starea pacientului este în continuare gravă.

Zeci de fermieri au protestat astăzi în fața Președinției, cerând ca șefa statului să întoarcă Parlamentului legea promulgată ce suspendă obligațiile de plată ale fermierilor față de creditori pe un termen de șase luni. Potrivit manifestanților, doar aproximativ 20% din agricultori ar putea beneficia de prevederile legii. Aproape de ora 16:00, în fața fermierilor a venit șeful Cabinetului președintei Maia Sandu, Adrian Băluțel. Acesta le-a declarat că șefa statului îi așteaptă la o discuție miercuri, 25 septembrie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie