Igor Dodon și-a manifestat regretul că Maia Sandu pășește pe covorul pe care l-ar fi adus el la Președinție
Politic 10 martie 2021, 15:38 | 6253

Lui Igor Dodon îi pare rău că a lăsat la Președinție un covor, pe care pășește acum Maia Sandu. ”Ea stă acolo și se plimbă în fiecare zi pe el...”, a declarat Dodon într-o intervenție TV. El s-a referit la un covor, pe care l-ar fi adus în biroul său pe când era președinte, iar declarația a fost făcută în contextul în care a fost acuzat recent că ar fi sustras anumite bunuri din Președinție odată cu plecarea din funcție sau că și-ar fi cumpărat un telefon de lux din banii administrației prezidențiale. Dodon a respins aceste acuzații și a oferit ca exemplu ”povestea covorului”.

IGOR DODON, liderul PSRM: "La sigur este o investigație care nu costă nici doi bănuți. Probabil e vorba de niște obiecte de mică valoare sau pe care ei nu le-au găsit. Nu atrageți atenția. Eu mai mult am adus în instituția prezidențială! Eu chiar și covorul - care stă în biroul președintelui - el nu e la balanța instituției prezidențiale! Eu știu de unde l-am găsit. Și știu cât a costat. Și ea stă acolo. Ea se plimbă în fiecare zi pe el. Pentru că eu n-am vrut să-l scoatem. Era un covor verde nu știu de când. Cum o să fie așa că, iată, ”s-a dus Dodon și a luat covorul de sub masă?”. Unul mare cât tot biroul cela. O să vedeți el e de culoare deschisă, albă."

Culoarea covorului rămâne o enigmă. Cert e că din pozele plasate în spațiul virtual vedem că în ultimii ani, în biroul prezidențial au fost cel puțin două covoare. În anul 2018 era așternut un covor verde, iar în 2020 - unul alb. În cadrul aceleași emisiuni TV, Igor Dodon a declarat că ia în calcul mai multe scenarii pentru depășirea actualei crize politice. Unul dintre acestea ar fi ca președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, să preia atribuțiile Maiei Sandu și să exercite temporar funcția de șef al statului, iar candidatul PSRM-Șor pentru funcția de premier, Mariana Durleșteanu, să fie desemnată în această funcție anume de Greceanîi. Dodon spune că un astfel de scenariu ”tot timpul este în calcul” și crede că ”nu ar fi o problemă ca să fie găsite 67 de voturi în Parlament pentru suspendarea Maiei Sandu”. Pe de altă parte, experții și analiștii politici atenționează că așa-numita procedură de ”deconectare a președintelui pe cinci minute” nu mai este un constituțională, așa cum se arată în Hotărârea Curții Constituționale din 6 august 2020.

Opinia ta contează. Comentează!