Jurnalul orei 17, 17 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 17 octombrie 2024, 17:44 | 253

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul deputat Iurie Bolboceanu, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, dar reabilitat după ce procurorii și-au retras învinuirile, ar putea primi de la stat un milion 700 de mii de lei drept despăgubiri. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Responsabilii de la Ministerul Justiției au declarat că vor depune contestație la Curtea de Apel.

Bucureștiul va oferi Chișinăului asistență la armonizarea legislației cu acquis-ul comunitar, bune practici și sprijin tehnic pentru sistemul penitenciar, dar și schimb de experiență în domeniul recuperării bunurilor infracționale. Planul de acțiuni în domeniul justiției pentru perioada 2025-2027 a fost semnat astăzi de ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și omologul său de la București, Alina Gorghiu.

Volodimir Zelenski s-a alăturat joi unui summit al liderilor Uniunii Europene la Bruxelles, unde își va susține în fața aliaților occidentali „planul de victorie”. Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, le-a solicitat joi partenerilor săi europeni să accepte „planul” Ucrainei, atât posibilitatea de a ataca teritoriul rus, cât şi aderarea la NATO, relatează EFE.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie