Jurnalul orei 15, 16 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 16 septembrie 2024, 18:54 | 332

Prezentat de Călin Jocovschi

Acoperișul Teatrului de Operă și Balet a cedat, sub presiunea ploii de sâmbătă seara. A fost afectată parțial scena teatrului. Pagubele sunt estimate la aproximativ 75 de mii de lei, ne-a declarat directorul instituției, Nicolae Dohotaru.

Ploaia face prăpăd a treia zi în Chișinău. Se fac eforturi pentru a evacua apele acumulate în urma precipitaţiilor căzute încă de sâmbătă. Au fost inundate zeci de străzi, mulți arbori au căzut, iar în unele sectoare au fost alunecări de teren. Viața unor oameni a fost într-un pericol real. Cei de la Primărie spun că toate serviciile lucrează în regim de alertă.

Situație critică în mai multe raioane din țară. Din cauza ploilor puternice, digurile a două lacuri din Leova au cedat, iar autoritățile întreprind măsuri pentru a evita consecințe similare în alte șapte localități. S-a spart cerul și în raioanele Cantemir, Ștefan Vodă și Orhei. Pe parcursul nopții, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lucrat în regim sporit pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie