Jurnalul Sportiv, 20 August
Sport 20 august 2024, 21:29 | 209

Sportivii moldoveni au strălucit la Campionatul Mondial de Armwrestling. Primele două zile ne aduc o medalie de aur, trei de argint și două de bronz. Alexei Șîpilov a avut o performanță impresionantă la categoria tineret 85 kg. Într-o demonstrație de forță, Șîpilov a luptat două meciuri consecutive în finală, reușind să cucerească medalia de aur pentru brațul drept, iar pentru brațul stâng, el a obținut medalia de argint.

Grigore Cojocari, căpitanul naționalei Moldovei la fotbal pe plajă, Petru Popescu, și Nicolae Garanovschi, jucători de la Nistru Chișinău, au semnat cu BSC Vybir Ucraina. Astfel, ei vor participa la Beachsoccer Championship of Ucraina 2024, care începe astăzi la Cherkasy. ”Este o nouă provocare pentru noi. Nu vă pot da detalii despre suma contractului, dar oriunde nu ne-am duce, reprezentăm cu mândrie Republica Moldova. Am fost convocați la această echipă după ce am câștigat grupa Euro de la Chișinău”, a declarat Petru Popescu.

Tottenham a remizat cu Leicester în deplasare, scor 1-1, la debutul în noul sezon a celei mai importante ligi din Europa. Cu Radu Drăgușin pe banca de rezerve, Tottenham a deschis scorul în minutul 29 pe terenul celor de la Leicester. Pedro Porro a marcat cu o lovitură de cap. În partea a doua a jocului, cei de la Leicester au restabilit egalitatea în minutul 57, prin Jamie Vardy. Atacantul gazdelor a egalat tot cu o lovitură de cap, din șase metri. Cei de la Leicester puteau da lovitura prima dată prin același Jamie Vardy, în minutul 70, dar Vicario a intervenit excelent în fața englezului. Apoi, în minutul 90+1, Ndidi a trimis o lovitură de cap, dar același Vicario a respins în lateral și a salvat-o pe Tottenham. Pentru Leicester, urmează întâlnirile din campionat cu Fulham și Aston Villa, iar pe Tottenham o așteaptă dueluri interesante cu Everton și Newcastle.

Barca a renunțat la Nico Williams și forțează transferul unui atacant de 90 milioane de euro. Mundo Deportivo anunță că oficialii Barcelonei au pus ochii pe portughezul Rafael Leao de la AC Milan. Potrivit sursei citate, Barcelona se bazează pe sprijinul agentului Jorge Mendes. Acesta ar fi încântat să-l vadă pe Leao în La Liga, dar trebuie să-i convingă și pe șefii de pe San Siro să accepte o ofertă din partea catalanilor, care traversează în continuare o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Totuși, există și alte variante de "back-up" pe lista președintelui Laporta. De exemplu, Kingsley Coman și Federico Chiesa se află și ei în vizorul Barcelonei. Ar fi două variante mai ieftine decât Rafael Leao sau Nico Williams. Leao a evoluat până acum în 211 meciuri oficiale pentru AC Milan. El a înscris 58 de goluri și a livrat 50 de pase decisive.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie