Jurnalul orei 15, 25 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 25 septembrie 2024, 16:04 | 314

Prezentat de Călin Jucovschi

Elevii vor putea folosi telefoanele mobile doar în pauze sau în afara școlii. Utilizarea aparatelor în timpul orelor va fi interzisă prin lege. Modificarea Codului educației ar urma să fie adoptată la finalul lunii octombrie, a precizat astăzi ministrul Educației, Dan Perciun. Cei care nu vor respecta noua ordine, vor fi sancționați disciplinar.

Mai mulți reprezentanți ai asociațiilor de producători de cereale, nemulțumiți de legea privind măsurile de sprijin pentru agricultori, s-au întâlnit astăzi cu președintele Maia Sandu. După mai bine de o oră de discuții în clădirea Președinției, aceștia au ieșit indignați și au cerut demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. De partea cealaltă, instituția prezidențială susține că e nevoie de transformări substanțiale în sectorul agricol, pe termen lung, ca să nu existe aceeași problemă an de an.

A început campania de vaccinare contra gripei pentru sezonul 2024-2025. Autoritățile anunță că în stoc sunt 200 de mii de doze de vaccin. Ca și în sezonul gripal precedent, este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie