Cel puțin 15 oameni au murit și sute au nevoie de intervenția echipelor de urgență, în urma uraganului Milton
Externe 11 octombrie 2024, 18:36 | 147

Cel puțin 15 oameni au murit și sute au nevoie de intervenția echipelor de urgență, potrivit celor mai recente date, în urma uraganului Milton. Furtuna a luat calea Atlanticului după ce a adus cantități imense de precipitații în peninsula Florida. Vântul a suflat cu până la 120 de kilometri la oră, lăsând fără curent milioane de locuințe.

Furtuna nu a declanșat o creștere catastrofală a nivelului apelor din Golful Mexic, așa cum se temeau experții, dar aria mare pe care a acționat și inundațiile sunt de proporții ce vor rămâne în istorie.

RON DESANTIS, guvernatorul statului Florida: "Furtuna a fost semnificativă, dar, din fericire, acesta nu a fost cel mai rău scenariu. Furtuna a slăbit înainte de a atinge țărmul, iar ridicarea nivelului apei, așa cum a fost raportată inițial, nu a fost la fel de semnificativă, în general, precum cea observată la uraganul Helene."

Milioane de locuințe au rămas fără curent electric. Acoperișul stadionului Tropicana Field, din Tampa Bay, a fost pur și simplu spulberat de vântul puternic. Stadionul a fost o zonă de așteptare pentru echipele de intervenție, cu mii de paturi instalate pe teren. Totul a fost însă relocat înainte să lovească urgia.

O macara a căzut de pe o clădire din localitatea St. Petersburg, distrugând o mare parte din construcție. A fost ca un accident feroviar, au povestit martorii.

Milton a atins coasta de vest a Floridei miercuri seară cu forţa unui uragan de categoria 3 - pe o scară cu 5 niveluri - şi a generat vânturi puternice în timp ce se îndrepta spre interiorul acestui stat american înainte de a ajunge în Oceanul Atlantic joi dimineaţă.

Opinia ta contează. Comentează!