Jurnalul orei 15, 4 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 4 octombrie 2024, 23:03 | 118

Prezentat de Vasile Luchianu

Sute de profesori și educatori din Chișinău au avut parte de un concert dedicat zilei lor profesionale, marcată anual pe 5 octombrie. În partea festivă a evenimentului au fost premiați câștigătorii concursurilor „Pedagogul anului” și „Diriginte, drag părinte”. Unii dascăli ne-au mărturisit că și-au dorit să îmbrățișeze acest domeniu încă din copilărie.

Ivan Cojocari, Vasile Dragulea și Igor Melnic, figuranți în dosarul privind așa-zisa tentativă de asasinare a fostului șef PD, Vladimir Plahotniuc, sunt nevinovați. Magistrații Curții Supreme de Justiție au declarat recursul procurorului Djulieta Devder, privind casarea totală a deciziei instanței de apel și remiterea cauzei la rejudecare, ca fiind vădit neîntemeiat. Astfel, judecătorii au menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău privind nevinovăția persoanelor.

Rusia va aduce Republica Moldova în zona izolării și a sărăciei, iar Moscova nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare. Declarațiile au fost făcute de șeful guvernului de la București, Marcel Ciolacu, după întrevederea cu premierul Dorin Recean, la Chișinău. Oficialul român a menționat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul constant al Bucureștiului. Drept dovadă, astăzi, a avut loc și ceremonia de predare a 20 de microbuze școlare din partea Guvernului României.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie