Jumătate de mansardă distrusă de foc
Social 30 septembrie 2024, 20:47 | 121

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seara în sectorul Buiucani al capitalei. Flăcările au cuprins mansarda unui bloc de locuințe cu cinci etaje. La lichidarea arderii au intervenit 50 de pompieri și salvatori. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Un bărbat de 52 de ani din satul Pârlița, raionul Ungheni, a fost tras pe dreapta de ofițerii de patrulare după ce au observat că șoferul conduce neuniform mașina. Oamenii legii au depistat că acesta nu deținea permis de conducere. Totodată, testul cu aparatul Drager a arătat că bărbatul avea 0,99 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore. Conform noilor modificări legislative, intrate în vigoare pe 7 septembrie, conducătorul auto riscă amendă până la 150 de mii de lei sau închisoare până la 5 ani.

Un bărbat 31 de ani din Chișinău a fost reținut de oamenii legii pentru comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației Telegram. În timpul perchezițiilor la domiciliul suspectului au fost depistate 1100 grame de hașiș, 500 de grame de stupefiante de tip PVP, 300 de grame de marijuana, mefedronă și telefoane mobile. Costul total al drogurilor ridicate ajunge pe piața neagră la 700 de mii de lei. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Acesta riscă până la cinci ani de închisoare.

Doi tineri de 19 și 21 ani, originari din raionul Fălești, sunt cercetați penal pentru răpirea unui autoturism în Stăuceni. Poliția a fost sesizată de către proprietară, care a comunicat că și-a depistat mașina abandonată și parțial accidentată pe o stradă din localitate. Potrivit oamenilor legii, cei doi ar fi răpit automobilul pe timp de noapte, iar după ce l-au accidentat, au plecat într-o direcție necunoscută. Ambii sunt cercetați penal în stare de libertate și riscă până la cinci ani de închisoare.

Un incendiu puternic s-a produs duminică seara în sectorul Buiucani al capitalei. Flăcările au cuprins mansarda unui bloc de locuințe cu cinci etaje. Focul a afectat suprafața mansardei în proporție de 50%. La lichidarea incendiului au participat 50 de pompieri. Aceștia au reușit să localizeze arderea peste o oră de la izbucnirea flăcărilor. Victime nu au fost raportate, iar locatarii blocului au fost evacuați. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

Opinia ta contează. Comentează!