O nouă rundă de promisiuni
Politic 30 septembrie 2024, 21:06 | 238

Candidatul Alexandr Stoianoglo promite măsuri de sprijin pentru pensionari, pe care le va implementa dacă va fi ales președinte. Stoianoglo spune că va oferi ajutoare financiare unice în valoare de 5000 de lei unor anumite categorii de persoane. Iar candidatul Maia Sandu promite reabilitarea a 3000 de kilometri de drum și repararea tuturor policlinicilor din Republica Moldova.

Alexandr Stoianoglo a enumerat azi, într-un briefing, măsurile de sprijin pentru persoanele în etate, pe care le va aplica în calitate de președinte. Una dintre măsurile promise este reindexarea pensiilor pentru anul 2022.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat PSRM: "Acordarea unui ajutor financiar unic în valoare de 5000 de lei cu ocazia Zilei internaționale a oamenilor în etate, pensionarilor, al căror venit lunar nu depășește 5000 de lei. Doi. Acordarea unui ajutor financiar unic în valoare de 2000 de lei cu ocazia Zilei internaționale a oamenilor în etate, beneficiari de ajutoare sociale de stat, care nu depășesc 5000 de lei pe lună."

Iar candidatul Maia Sandu spune că în calitate de președinte va solicita și va contribui la mobilizarea finanțării pentru a crește nivelul de trai în localitățile din Republica Moldova. Recent, Maia Sandu a fost în șapte orașe din Italia, unde a discutat cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în peninsulă. Maia Sandu a promis că va continua proiectele de modernizare a localităților. „Lucrăm pentru a reconstrui țara, astfel încât oamenii să vrea să rămână în Republica Moldova, iar cei plecați să revină”, a precizat candidatul.

MAIA SANDU, candidat PAS: "Vom reabilita 3000 de kilometri de drumuri, astfel încât toate drumurile naționale și regionale din Moldova să fie în stare bună. Vom aloca cel puțin opt miliarde de lei în proiecte de infrastructură și susține cel puțin trei proiecte de infrastructură per localitate, cămine culturale, complexe sportive, parcuri, conectare la apă și canalizare."

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie. Pentru funcția de președinte al Republicii Moldova luptă 11 candidați.

Opinia ta contează. Comentează!