Camere corporale pentru inspectorii ISM
Social 30 septembrie 2024, 16:25 | 264

Angajații Inspectoratului de Stat al Muncii vor fi echipați cu dispozitive video pentru captarea acțiunilor în timpul inspecției. Un set de 30 de astfel de echipamente a fost donat instituției prin intermediul unui proiect al Uniunii Europene și a Organizației Internaționale a Muncii. Acțiunea urmărește consolidarea instituțiilor Republicii Moldova și combaterea corupției.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău: "Camerele de corp vor oferi o evidență a ceea ce s-a întâmplat la inspecție în cazul în care mai târziu există vreo dispută. Echipamentele vor ajuta personalul să efectueze inspecții transparente și să se protejeze de potențiale acuzații de corupție care ar putea afecta reputația instituției."

Camerele video corporale urmează să îmbunătățească procedurile de analiză a riscurilor și să promoveze o cultură a integrității și toleranței zero față de abuz și corupție. Imaginile vor fi criptate și protejate cu semnătură digitală, asigurând integritatea probelor.

Această donație va sprijini procesul de reformare a Inspectoratului de Stat al Muncii, a menționat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: "Prin faptul că introducem în procesul de inspecție aceste camere de corp, ne va permite să avem încă un instrument, încă o intervenție suplimentară pentru ca să veghem integritatea acestei instituții, să protejăm drepturile tuturor, a angajaților, a angajatorilor și să protejăm și drepturile colegilor de la Inspectorat."

Donația este parte a proiectului „Sprijinul Uniunii Europene pentru o piață a muncii mai incluzivă în Republica Moldova”, finanțat de blocul comunitar și implementat de Organizația Internațională a Muncii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie