Profesorii Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași le-au predat elevilor Liceului „Vasile Alecsandri” din Chișinău
Social 25 octombrie 2024, 17:41 | 115

Dascălii de la Iași trec Prutul. Mai mulți profesori ai Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” din acest oraș au venit la Chișinău și au împărtășit cunoștințele lor cu elevii Liceului „Vasile Alecsandri”. Cei 11 profesori de limba română, istorie sau educație socială ne-au spus că s-au simțit ca acasă la această instituție de învățământ. Și elevii au rămas încântați de noua experiență.

Anca Simionică este unul dintre profesorii veniți de la Iași. A predat o lecție de educație socială elevilor din clase de a VI-a. Principalul subiect abordat a fost cel al demnității și asumării responsabilității.

ANCA SIMIONICĂ, profesoară, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași: "Fiind anumite deosebiri între accepțiunea unui cuvânt românesc și anumite înțelesuri care se dau în Moldova, mă gândeam că vor fi anumite probleme. Dar nu! Au înțeles foarte bine, au folosit terminologie perfect valabilă, au înțeles rapid lecția."

Iar Doinița Cărăușu le-a predat elevilor clasei a XII-a o lecție de istorie. Profesoara spune că timpul a trecut mult prea repede.

DOINIȚA CĂRĂUȘU, profesoară, Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” Iași: "Mi-am propus mai mult, dar pentru că mie îmi place să explic orice afirmație pe care o fac, asta te duce în explicații, în exemple, însă nu e o problemă, pentru că ei trebuie să înțeleagă că istoria niciodată nu le va oferi răspunsuri complete finale. Este de datoria noastră să căutăm o altă versiune, o altă variantă de răspuns."

Noul proiect urmărește să le ofere elevilor o experiență unică, afirmă directorul Liceului „Vasile Alecsandri”, Daniela Vacarciuc.

DANIELA VACARCIUC, director Liceul Teoretic Vasile Alecsandri: "Strategii didactice inovatoare disciplinare, transfrontaliere. Prin urmare, urmează ca să implementăm strategii inovatoare. Noi le-am discutat din timp, temele au fost discutate împreună cu profesorul care predă clasei în funcție de curricula care este la noi."

Potrivit administrației liceului, urmează ca în primăvara anului viitor profesorii de la Chișinău să meargă la Iași, unde le vor preda elevilor Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”.

Opinia ta contează. Comentează!