Cel mai lung bar din lume e în Germania
Externe 22 octombrie 2024, 20:19 | 71

Orașul vechi din Düsseldorf poate fi supranumit „cel mai lung bar din lume” și asta pentru că pe mai puțin de 500 de metri pătrați sunt 300 de localuri! Despre asta scrie Digi24, citând National Geographic.

Centrul istoric al orașului german se întinde pe o suprafață mai mică de 500 de metri pătrați, iar cele 300 de baruri și restaurante ale sale sunt amplasate atât de strâns, încât centrul a fost supranumit „cel mai lung bar din lume”. Străzile sale pietruite duc spre vest către cel mai vechi parc public din Germania, Hofgarten, iar spre est - către cel mai lung râu al orașului.

Fondat în 1288 ca sat de pescari, Düsseldorf a evoluat într-o capitală neoficială a Germaniei de Vest, cultivând pe parcurs o reputație pentru modă, finanțe și fler artistic. Astăzi, orașul vorbește atât despre trecutul său, cât și despre prezent - nicăieri mai mult decât în Altstadt (Orașul Vechi), unul dintre cele 50 de districte. Aici, tavernele antice se întâlnesc cu galeriile contemporane și cluburile de muzică electronică. Düsseldorf are și peste 100 de muzee și galerii de artă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie