Jurnalul Sportiv, 5 Septembrie
Sport 5 septembrie 2024, 20:23 | 180

Achiziție de marcă pentru Zimbru Chișinău. Cătălin Cucoș, care a evoluat în ultima perioadă sub formă de împrumut la Kolos Kovalivka, a revenit la cea mai iubită echipă de fotbal din țară. Având o cotă de piață de 200 de mii de euro, Cucoș a disputat în trecut doar 6 partide pentru echipa mare a celor de la Zimbru, ulterior plecând peste hotare. Cătălin Cucoș este om de bază la echipa Under 21 a Moldovei.

Pentru prima dată în istorie un jucător care a trecut și prin campionatul Moldovei a fost nominalizat la Balonul de Aur. Este vorba despre ucraineanul Artiom Dovbâh. Acesta a jucat în sezonul trecut la Girona pentru care a marcat 24 de goluri în 36 de meciuri, devenind golgheterul din La Liga. Actualmente jucător la AS Roma, ucraineanul a jucat în 2016 pentru Zaria Bălți. În tricoul echipei din nordul țării a disputat 3 meciuri și a devenit deținător al Cupei Moldovei.

Au fost stabiliți arbitrii meciului Moldova - Malta din Liga Națiunilor. ”Fluierași” din Ucraina vor omologa partida de pe stadionul Zimbru programată pentru 7 septembrie. Centralul Mikola Balakin va fi ajutat pe cele două benzi de Olexandr Berkut și Dmitro Zaporojenko. Va fi meciul de debut al naționalei în actuala campanie din Liga Națiunilor, acolo unde echipa antrenată de Serghei Cleșcenco are drept obiectiv promovarea în Liga C. Este de menționat că în vânzare mai rămân suficiente bilete pentru această partidă.

Artur Ioniță a rămas fără echipă după ce Pisa i-a întrerupt contractul. Deocamdată, soarta internțaionalului moldovean rămâne incertă însă mai multe echipe și-au manifestat interesul pentru al achiziționa. Este probabil ca Ioniță să continue la Lecco, unde a evoluat sub formă de împrumut în ultimul sezon. Conducerea echipei care a retrogradat în Serie C își dorește să semneze cu Ioniță. CFR Cluj, Trapani și Pescara și-au arătat și ele interesul pentru serviciile internaționalului nostru.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie