Jurnalul orei 15, 10 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 10 octombrie 2024, 20:50 | 343

Prezentat de Călin Jucovschi

Un copil de opt luni a murit la Institutul Mamei și Copilului după o intervenție chirurgicală. Părinții cred că de vină sunt asistentele medicale, care nu i-au acordat la timp ajutorul necesar. „Acestea dormeau, fiind de gardă”, afirmă Valentina și Vladislav Serbinov, potrivit cărora, vinovații trebuie să răspundă pentru moartea băiatului. A fost inițiată o anchetă internă, ne-au declarat reprezentanții instituției medicale. Atenție! Urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Republica Moldova va beneficia în următorii trei ani de un pachet de sprijin financiar de 1,8 miliarde de euro, oferit de Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în vizită la Chișinău. Banii vor fi direcționați pentru finanțarea reformelor vitale și a investițiilor pentru dezvoltarea economică a țării. Este cel mai mare pachet de ajutor de la proclamarea independenței Republicii Moldova în 1991, spune viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Crisitina Gherasimov.

Audierea martorilor în dosarul numit generic „Frauda Bancară” continuă. Ludmila Vangheli, fostul vicepreședinte al Comitetului de Direcție al Victoriabank, a relatat în instanță un episod care a facilitat prejudicierea sistemului bancar al țării. Vangheli a declarat că fosta conducere a Victoriabank a făcut mai multe plasamente la Banca de Economii. Mai târziu, cea din urmă fiind în incapacitate de a returna aceste datorii, a beneficiat de garanțiile de stat, asumate de guvernarea de la acea vreme. Procurorii spun că, prin așa-numitele credite overnight, dauna financiară înregistrată a constituit 90 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie