Jurnalul orei 15, 2 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 2 octombrie 2024, 15:47 | 138

Prezentat de Vasile Luchianu

Iranul a lansat marţi un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului în ripostă la campania Tel Aviv-ului împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah în Liban, relatează Reuters. S-au auzit explozii la Ierusalim şi în valea Râului Iordan. Potrivit agențiilor de presă internaționale, au fost lansate până la 200 de rachete. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marţi seară că Iranul „va plăti preţul pentru asta”.

11 cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați din Liban și au ajuns în siguranță în Polonia și urmează să ajungă mâine la Chișinău, a declarat astăzi ministrul de Externe, Mihai Popșoi. Atacul de ieri seara a Iranului asupra Israelului a fost condamnat ferm de autoritățile de la Chișinău, București și ale Uniunii Europene.

Israelul l-a declarat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „persona non grata” și i-a interzis intrarea în țară. „Un secretar general care sprijină teroriștii, violatorii și criminalii din Hamas, Hezbollah, Houthis și acum Iranul – nava-mamă a terorii globale – va rămâne o pată pe istoria ONU”, afirmă ministrul de Externe al Israelului, Israel Katz. Antonio Guterres nu a comentat, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie