Jurnalul Săptămânii, 23 Noiembrie
24 noiembrie 2024, 23:00
Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente....
Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.
Oamenii din comuna Răzeni suportă, de doi ani și mai bine, un miros urât, care vine de la canalizare. Deoarece țeava a cedat, apa uzată se revarsă într-un lac de la marginea satului.Localnicii spun că au apelat în nenumărate rânduri la autorități, dar... degeaba. Primarul satului spune că nu el gestionează canalizarea.Sătenii se tem mai mult pentru viața celor mici, care în orice moment pot cădea în gurile de canalizare, care stau deschise.
Persoanele cu nevoi speciale s-au pomenit abandonate și descurajate. Asta după ce primăria a hotărât să reducă din numărul asistenților personali. Fără sprijin rămân și cei care aveau grijă de apropiații bătuți de soartă. Axenia Nicolaev din Chișinău, de exemplu, este de zece ani asistent pentru pentru fiica sa, aflată într-un scaun cu rotile. Disperată, femeia cere autorităților o soluție rezonabilă.
Mai mulți locuitori ai Chișinăului sunt nemulțumiți că trebuie să achite factura pentru agentul termic centralizat deși au sisteme de încălzire autonomă. Acum și facturile sunt mult mai mari, spun oamenii. Pentru o țeavă care trece prin apartamentul conectat la încălzire autonomă, unii scot din buzunare și peste o mie de lei. În replică, cei de la Termoelectrica spun că suma din factură este influențată de mai mulți factori, printre care și majorarea tarifului. „Cei care cred că plătesc prea mult sunt îndemnați să lase o petiție”, declară directorul Termoelectrica, Iurie Rozlovan.