Jurnalul Sportiv, 19 August
Sport 19 august 2024, 21:32 | 206

Sheriff s-a impus în fața campioanei Moldovei – Petrocub, cu 1-0, în etapa a treia a Superligii Moldovei. Meciul a avut loc la Tiraspol. Singurul gol al meciului a fost marcat de fundașul central al Sheriff-ului, Alesio Mija, în minutul 72. În următorul meci al campionatului, Sheriff se va întâlni cu echipa Zimbru Chișinău.

Real Madrid a remizat în deplasare cu Mallorca în prima etapă din La Liga. Campioana Spaniei a condus cu 1-0 la pauză, dar s-a văzut egalată în partea secundă și nu a mai avut forță să revină în avantaj. A fost primul meci al lui Kylian Mbappe în La Liga, dar francezul a avut o prestație ștearsă. Insularii au început curajos și Courtois a avut o intervenție salvatoare la un șut al lui Samu Costa din minutul 6. Lucrurile au intrat pe făgașul așteptat încă din minutul 13, când Rodrygo a deschis scorul cu o execuție superbă, după ce Vinicius i-a pasat elegant cu călcâiul. Aflat la primul meci pentru Real în La Liga, Mbappe a ratat o șansă bună de a face 2-0 în minutul 25, dar șutul său a trecut milimetric pe lângă poartă, iar până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil. În partea secundă, Realul a dat impresia că este în control deplin, dar o eroare la o fază fixă a fost suficientă pentru ca echilibrul să fie restabilit pe tabelă. Finalul de meci a fost un asalt la poarta insularilor, dar Realul nu a reușit să marcheze golul victoriei.

Manchester City s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Chelsea, în primul mare derby al noului sezon din Premier League. Erling Haaland și Mateo Kovacic au marcat golurile care au adus victoria campioanei, la capătul unui meci cu multe evenimente. Gazdele au început curajos, însă "cetățenii" au lovit la prima oportunitate serioasă. Haaland a primit în careu de la Bernardo Silva, a controlat excelent balonul în fața lui Cucurella și a marcat cu o scăriță superbă peste Sanchez. A fost al 91-lea gol marcat de starul norvegian în meciul cu numărul 100 pentru clubul de pe Etihad. Chelsea a ieșit la joc după primirea golului, dar jucătorii de atac ai lui Enzo Maresca nu au avut inspirație. Doku putea să majoreze avantajul oaspeților în minutul 27, dar șutul deviat al belgianului a fost respins in-extremis în corner de Sanchez. Manchester City a dat lovitura de grație pe finalul mitanului secund - în minutul 84, când Mateo Kovacic a făcut 2-0 cu un șut superb din afara careului. Croatul a dat dovadă de mult fair-play și nu s-a bucurat prea mult pentru reușita în poarta fostei sale echipe.

Finala turneului ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, dotat cu premii totale de 6,7 milioane de dolari, se va disputa între italianul Jannik Sinner, numărul unu mondial, şi americanul Frances Tiafoe - numărul 27 mondial. Sinner s-a impus ieri la mare luptă în faţa germanului Alexander Zverev, cu 7-6, 5-7, 7-6, în prima semifinală, în timp ce Tiafoe l-a învins pe danezul Holger Rune cu 4-6, 6-1, 7-6. Tiafoe, care a revenit în setul al treilea de la 2-5, salvând două mingi de meci, va disputa luni prima sa finală ATP Masters 1.000 din carieră. Sinner, care a împlinit 23 de ani vineri, este primul italian care se califică în finală la Cincinnati. Sinner nu reuşise să-l învingă pe Zverev până acum decât o singură dată în cinci confruntări, în 2020, la Roland Garros, iar acum s-a impus după ce a salvat două mingi de set în tiebreak-ul primului act. Sinner va juca a cincea sa finală de categoria Masters 1.000 şi a doua din acest an după titlul cucerit în martie la Miami.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie