De ce să alegeţi oţetul de orez

Despre oţetul de mere cunoaşteţi cu siguranţă, inclusiv modul în care ne poate ajuta pentru sănătate. De aceea vă invit să descoperiţi oţetul de orez, un aliat al sănătăţii ficatului îndeosebi. Oțetul de orez este un produs derivat din orezul fermentat, popular în Coreea, Vietnam, Japonia și China.

Dacă ar fi să alegeţi unul pentru casă şi bucătărie, optaţi pentru cel fabricat în Asia, deoarece este mai puțin acid decât cel din alte țări ale lumii.

El sporeşte vitalitatea corpului, ajută la detoxifiere, reglează tensiunea arterială şi chiar previne bolile de piele. Preparaţi oţet de orez amestecat cu ulei esențial de arbori de ceai şi-l puteţi aplica pe piele.

Acționează ca un astringent. Totodată, este util şi pentru sănătatea colonului, deoarece acidul acetic prezent în oțetul de orez, atenuează inflamația din intestin, stimulând în același timp mișcarea peristaltică și tranzitul intestinal. Un alt beneficiu important: acţionează ca un tonic pentru ficat.

Secole la rând a fost folosit astfel de japonezi. Şi chiar înlătură oboseala şi oferă un stimul metabolismului. De exemplu, folosind acest oțet în salata pe care o consumaţi la prânz, veţi obţine energia necesară pentru după-amiază.

Opinia ta contează. Comentează!