Jurnalul orei 15, 26 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 26 septembrie 2024, 18:26 | 250

Prezentat de Vasile Luchianu

Serviciul de Informații și Securitate a solicitat blocarea accesului utilizatorilor din Republica Moldova la alte șapte site-uri care promovează propagandă și dezinformare.

România va continua sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova, a declarat președintele României, Klaus Iohannis, în discursul susţinut ieri la New York, în Adunarea Generală a ONU. Liderul de la Cotroceni a pus accent pe rolul important al României în menținerea securității și stabilității în regiune. „Violența și războiul au pus stăpânire pe lume, iar principala provocare este găsirea soluțiilor atât de necesare pentru restabilirea și protejarea păcii”, a subliniat Iohannis.

Vladimir Putin a anunțat că Moscova îşi rezervă dreptul de a folosi arme nucleare, dacă va fi atacată de vreun stat, transmite BBC. Declaraţia lui Putin are loc cu o zi înainte ca Volodimir Zelenski să discute cu Joe Biden, la Washington, despre folosirea armelor occidentale cu rază lungă de acţiune în adâncul Rusiei. Statele Unite au anunțat miercuri că vor trimite Ucrainei un ajutor militar de 375 de milioane de dolari, care include muniții, vehicule blindate și rachete.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie