Curtea de apel a respins solicitarea CUB
Politic 2 octombrie 2024, 20:45 | 124

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea Coaliției pentru Unitate și Bunăstare de a obliga Comisia Electorală Centrală să-l înregistreze pe Igor Munteanu drept candidat pentru funcția de președinte. Munteanu zice că va contesta decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție.

„Este o decizie ilegală”, a scris președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

IGOR MUNTEANU, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare: "Calific respingerea recursului meu de către Curtea de Apel ca o formulă de avantajare oarbă a intereselor „pârâtului”, care nu dorește să-și recunoască vina, ascunzându-și culpabilitatea. Voi contesta această decizie în Curtea Supremă de Justiție, ultima instanță înainte de a avea drum liber spre CEDO."

Pe 24 septembrie, Comisia Electorală Centrală a respins înregistrarea lui Igor Munteanu în cursa prezidențială pe motiv că „grupul său de inițiativă a prezentat insuficiente semnături valabile”. Igor Munteanu a spus atunci că eliminarea unui candidat din cursa prezidențială, care are toate actele în regulă, reprezintă „o încălcare flagrantă a Constituției” și că în spatele deciziei CEC ar sta o comandă politică din partea PAS. Purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate a calificat declarațiile lui Munteanu drept „aberații cu scop electoral”.

Opinia ta contează. Comentează!