Jurnalul Sportiv, 14 August
Sport 14 august 2024, 21:25 | 247

Petrocub Hîncești va evolua în faza grupelor a cupelor europene, cel puțin UEFA Conference League! Campioana Moldovei a trecut în turul 3 preliminar al Europa League de The New Saints (Țara Galilor), scor general 1-0. În play-off-ul competiției, Petrocub va întâlni pe Ludogorets (Bulgaria), care a părăsit preliminariile Ligii Campionilor. Meciul tur va avea loc pe 22 august în deplasare, iar returul - pe 29 august la Chișinău.

Calificarea în faza grupelor a cupelor europene îi va aduce Petrocubului un profit record. Pentru participarea în fiecare din etapele de calificare clubul a câștigat câte 175 mii de euro sau 700 mii de euro. La această sumă se adaugă 3,17 milioane de euro în cazul în care echipa va participa în faza grupelor din Conference League sau 4,31 milioane de euro, dacă participă în grupele Europa League. Astfel, Petrocub și-a asigurat în acest moment cel puțin 3,87 milioane de euro. UEFA va plăti în faza grupelor câte 450 mii de euro pentru victorie și 150 mii de euro pentru egalitate în Europa League sau 400 mii de euro pentru victorie și 133 mii de euro pentru remiză în Conference League.

Real Madrid se pregătește de duelul din Supercupa Europei contra celor de la Atalanta. Partida este programată astăzi, 14 iulie, de la ora 22:00, în direct la Jurnal TV. ”Galacticii” au câștigat trofeul UEFA Champions League în sezonul precedent după o finală cu Borussia Dortmund, scor 2-0, în timp ce echipa din Bergamo a învins-o fără drept de apel în finala Europa League pe Bayer Leverkusen, scor 3-0, într-o partidă arbitrată de românul Istvan Kovacs. Deși fanii Realului așteaptă cu mare interes această confruntare în care Kylian Mbappe își va face, cel mai probabil, debutul pentru regina Europei, aceștia au primit o veste proastă, întrucât un component din linia mediană s-a accidentat. Este vorba despre Eduardo Camavinga (21 de ani), francezul care, în sezonul trecut, a bifat 2824 de minute în toate competițiile sub comanda lui Carlo Ancelotti.

FCSB a fost învinsă de Sparta Praga, scor 2-3 (3-4 la general), în turul trei preliminar din UEFA Champions League, și astfel campioana României a fost eliminată din cea mai importantă competiție intercluburi. Formația lui Elias Charalambous va juca în play-off-ul Europa League, unde o va întâlni pe Lask. Golurile din acest meci au fost marcate de Beljko Birmancevic (minutele 13 și 28) și de Haraslin pentru Sparta Praga. Pentru FCSB au punctat Darius Olaru și Malcom Edjouma, în minutul 60, respectiv 85. Campioana României o va întâlni pe LASK Linz în play-off-ul Europa League.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie