Jurnalul orei 15, 13 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 13 septembrie 2024, 18:36 | 483

Prezentat de Călin Jocovschi

Un soldat al Armatei Naționale, care își făcea serviciul militar în cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, a decedat aseară, după ce s-ar fi împușcat cu arma din dotare. Potrivit Ministerului Apărării, tragedia s-a produs în Zona de Securitate în timp ce militarul prin contract își exercita serviciul la post.

Gheorghe Cotorobai, acuzat de răpirea, violul și omorul tinerei Ana-Maria Guja, rămâne în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Orhei la cererea procurorilor. Apărătorul lui Cotorobai a pledat pentru schimbarea măsurii preventive în arest la domiciliu, dar acuzatorii afirmă că inculpatul ar putea influența martorii și buna desfășurarea a examinării cauzei penale.

„Ucraina are dreptul la autoapărare!”. Acesta este răspunsul prim-ministrului Marii Britanii, Keir Starmer, pentru Vladimir Putin, care a avertizat ieri că, în cazul în care Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune, acest lucru ar însemna că NATO este în război cu Rusia. Problema va fi discutată astăzi la Washington, unde premierul Marii Britanii se întâlnește cu președintele Statelor Unite, Joe Biden.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie