Jurnalul orei 17, 26 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 26 septembrie 2024, 18:47 | 353

Prezentat de Vasile Luchianu

Până pe 29 septembrie, cinefilii din Chișinău, și nu doar, vor putea urmări timp de trei zile cele mai noi producții de filme turnate în studiourile de la București. Festivalul începe azi cu proiecția filmului „Trei kilometri până la capătul lunii”.

Are două pasiuni - pedagogia și broderia, și le combină reușit pe ambele, deopotrivă. Liuba Eremia, o profesoară de educație tehnologică la un liceu din Chișinău, face mai bine de zece ani cămăși și alte lucruri brodate manual. Cum are un minut liber, meșterița se apucă de brodat, iar ce știe ea, încearcă să-i învețe și pe alții.

Scandal în satul Zaim! Mai mulți oameni de rând și consilieri locali au obiecții față de primar, care ar fi permis scoaterea lutului din localitate și transportarea lui în altă parte, la reparația unui drum. Consilierii spun că scoaterea lutului nu au fost examinată la nicio ședință, iar primarul a luat decizia fără consultări. Acesta din urmă afirmă însă că nu le-a permis drumarilor să care lut. Poliția din Căușeni verifică legalitatea lucrărilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie