Jurnalul orei 15, 23 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 23 septembrie 2024, 16:31 | 232

Prezentat de Călin Jocovschi

Rezultatele investigațiilor de laborator, prezentate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, au arătat că în produsele alimentare de la liceul din capitală, unde mai mulți elevi au ajuns la spital, nu au fost identificate microorganisme patogene care ar putea provoca toxiinfecții alimentare. Între timp, copiii se simt mai bine și urmează să revină la ore în următoarele zile. Medicii spun că mulți pacienți au fost deja externați, iar ceilalți urmează să plece acasă. Starea elevilor care au prezentat simptome este monitorizată, a declarat șeful Direcției asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan, la ședința primăriei.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează despre identificarea gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova. Boala a fost depistată la cadavre de păsări domestice în satul Heleșteni, raionul Nisporeni. În context, inspectorii ANSA vin cu unele recomandări către cetățeni.

Volodimir Zelenski a ajuns în Statele Unite, pentru a-i prezenta lui Joe Biden detaliile „planului său de victorie”, care vizează să pună capăt invaziei ruse, relatează AFP. „Acest război nu se poate încheia decât cu o pace justă datorită eforturilor internaţionale”, a declarat Zelenski. El ar urma să-l convingă pe Biden să permită Kievului să lovească ţinte din Rusia cu arme occidentale cu rază lungă de acţiune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie