Refugiu pentru victimele violenței
Violența în familie, mai ales împotriva femeilor și a copiilor, a devenit o rutină. Cele mai multe dintre persoanele aflate în situații de risc aleg să apeleze la serviciile centrelor de plasament. Pentru a putea ieși din această luptă, femeile au nevoie de un adăpost, unde și–ar găsi liniștea lor și a copiilor.
VERONICA CERNAT, director executiv, Asociația „Casa Mărioarei”: "Perioada de 6 luni este perioada standard pe care o oferim, dar în funcție de fiecare caz ea poate fi prelungită. În ultimii ani am prelungit această perioadă până la un an. Nu avem o limită de regiune, pot apela femeile din toată țara și femeile din regiune transnistreană la fel."
În cele mai multe cazuri, victimele violenței au nevoie de asistență juridică și psihologică.
OLGA CIOBANU, avocat: "I se explică drepturile, obligațiile. Procedura se inițiază prin depunerea unei cereri de chemare în judecată cu privire la emiterea ordonanței de protecție. Această cerere va fi examinată în 24 de ore din momentul depunerii cererii. Cea mai complicată etapă este acumularea probatoriului. Înregistrările video sau audio."
Care sunt organizațiile ce oferă ajutor calificat victimelor violențelor în familie, aflați duminică, de la ora 19:00, în cadrul emisiunii Patrula Jurnal TV .