Un atac al rușilor cu rachete balistice a ucis şapte persoane şi a rănit alte opt în Odesa, miercuri târziu
Externe 10 octombrie 2024, 15:41 | 167

Un atac al rușilor cu rachete balistice a ucis şapte persoane şi a rănit alte opt în Odesa, miercuri târziu, scrie AFP, citând surse locale. Joi dimineața, rușii au efectuat lovituri asupra unui sector privat din Zaporojie. La rândul său, Kievul a anunţat că forţele sale armate au atacat un depozit de drone Shahed în regiunea rusă Krasnodar.

Rușii încearcă să perturbe activitatea Coridorului de cereale ucrainean, ucigând civili și distrugând infrastructura, a declarat guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, pe Telegram. Atacul a lovit o navă civilă de containere sub pavilion Panama, potrivit guvernatorului. Rusia a luat ca ţintă regiunea Odesa pe tot parcursul războiului, lovind nave şi silozuri de cereale în ceea ce Kievul consideră o încercare ilegală de a-i distruge capacitatea de export.

Joi dimineața, rușii au efectuat lovituri asupra unui sector privat din Zaporojie. Patru persoane au fost rănite, dintre care un copil.

A fost lovită și o clădire cu cinci etaje din Krivoi Rog. Personalul de urgență a salvat șapte persoane.

Kievul a anunţat că forţele sale armate au atacat un depozit de drone „Shahed” în regiunea rusă Krasnodar. Purtătorul de cuvânt al Marinei Forțelor Armate, Dmitro Pletenchiuk, a declarat că în depozit se aflau aproximativ 400 de drone „Shahed”.

DMITRO PLETENCHIUK, purtătorul de cuvânt al Marinei Forțelor Armate: "Este mai eficient să învingi inamicul pe teritoriul său înainte de a-și folosi armele. Marina a făcut-o din nou - aceasta este coasta de est a Mării Azov, iar asta dovedește încă o dată că rușii nu își păstrează navele în Azov dintr-un motiv."

Regiunea Krasnodar se află la est de peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014. Autorităţile locale din Krasnodar au raportat, însă, „un incendiu într-un depozit” pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi. „Potrivit primelor informaţii, nu există victime”, au precizat acestea pe Telegram.

Opinia ta contează. Comentează!