A mers peste Strâmtoarea Bosfor
Externe 17 septembrie 2024, 20:51 | 141

Spectacol incredibil la Istanbul! Un tânăr estonian a traversat Podul Bosfor pe o chingă, trecând astfel din Asia în Europa, într-o plimbare de o mie de metri, care a durat doar 47 de minute. Bărbatul a trebuit să dea dovadă de mulă forţă, curaj şi echilibru la 165 de metri deasupra mării!

Atletul estonian Jaan Roose a devenit prima persoană din lume, care a trecut granița dintre Asia și Europa pe o frânghie suspendată deasupra Strâmtorii Bosfor, relatează Associated Press. Roose a reușit acest lucru în timpul evenimentului Continental Pass de la Istanbul. El a mers pe o frânghie specială de peste un kilometru lungime la o înălțime de 165 de metri.

Bărbatul a avut câteva momente în care a încetinut ritmul pentru a se odihni, dar şi pentru a admira zona veche a oraşului de la înălţime. Maşinile pe care le vedea circulând sub el şi avioanele și elicopterele, care survolau cerul deasupra sa, au fost o sursă permanentă de distragere a atenţiei.

JAAN ROOSE: "În privința vremii, am fost foarte norocos. Mașinile tot treceau. Mai încetineau. Așa că și eu pășeam mai lent ca să mă mai odihnesc între timp. Și era atâta gălăgie! Nu m-am așteptat. Timp de aproape o oră a fost așa un vuiet."

Jaan Roose este un membru al echipei Red Bull de „slacklining”, un sport în care atleții merg, sar sau fac acrobații pe o bandă elastică întinsă între două puncte fixe, de obicei copaci sau stâlpi. Banda este diferită de o coardă sau o sârmă clasică, deoarece este mai lată și mai flexibilă, ceea ce îi permite să se întindă și să vibreze. Practicanții de slacklining își dezvoltă de regulă echilibrul, coordonarea și forța.

Opinia ta contează. Comentează!