Vladimir Putin a anunțat că Moscova îşi rezervă dreptul de a folosi arme nucleare, dacă va fi atacată de vreun stat
Externe 26 septembrie 2024, 15:49 | 120

Vladimir Putin a anunțat că Moscova îşi rezervă dreptul de a folosi arme nucleare, dacă va fi atacată de vreun stat, transmite BBC. Declaraţia lui Putin are loc cu o zi înainte ca Volodimir Zelenski să discute cu Joe Biden, la Washington, despre folosirea armelor occidentale cu rază lungă de acţiune în adâncul Rusiei. Statele Unite au anunțat miercuri că vor trimite Ucrainei un ajutor militar de 375 de milioane de dolari, care include muniții, vehicule blindate și rachete.

Putin își modifică doctrina privind recurgerea la arma nucleară, în contextul în care Ucraina încearcă să-şi convingă aliaţii să-i permită folosirea de rachete cu rază lungă de acţiune împotriva teritoriului rus.

VLADIMIR PUTIN: "Se propune să se considere agresarea Rusiei de către o ţară non-nucleară, dar cu participarea sau sprijinul unei ţări nucleare ca un atac comun împotriva Federaţiei Ruse."

Putin a precizat că Rusia ar putea recurge la armă nucleară în cazul unei „lansări masive” împotriva teritoriului său.

VLADIMIR PUTIN: "Vom lua în considerare o astfel de posibilitate dacă primim informaţii fiabile privind lansarea masivă de mijloace de atac aerospaţiale şi trecerea lor peste graniţa statului nostru. Mă refer la avioane de luptă, rachete, drone și alte aparate de zbor."

„Putin plănuieşte atacuri împotriva infrastructurii nucleare a Ucrainei”, a anunțat miercuri Volodimir Zelenski la tribuna ONU din New York.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Am primit recent alte date alarmante de la serviciile noastre de informaţii. Putin pare să plănuiască acum atacuri asupra instalaţiilor noastre nucleare şi asupra infrastructurii lor."

„Putin vrea ca ucrainenii să sufere şi să se predea. Putin încearcă să îi doboare pe ucraineni, lăsându-i în întuneric şi frig în această iarnă”, a mai spus Zelenski în discursul său la Adunarea Generală a ONU.

Statele Unite au anunțat miercuri că vor trimite Ucrainei un ajutor militar de 375 de milioane de dolari, într-un moment în care Kievul încearcă să convingă Occidentul să autorizeze folosirea de rachete cu rază lungă de acțiune împotriva teritoriului rus, relatează AFP, citat de Agerpres. Acest nou ajutor american, principalul sprijin al Kievului, include muniții, vehicule blindate (grele și ușoare) și rachete, precizează Departamentul de Stat american într-un comunicat.

Opinia ta contează. Comentează!