Diplomat declarat indizerabil la Moscova
Politic 29 martie 2024, 19:45 | 796

Un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persona non grata pe teritoriul Rusiei. Despre acest lucru a fost anunțat ambasadorul moldovean la Moscova, Lilian Darii, convocat astăzi la Ministerul rus de Externe.

Ambasadorului i-a fost prezentată și nota de protest față de decizia Chișinăului, din 19 martie, de a declara persoană indezirabilă un angajat al Ambasadei Rusiei în republica Moldova.

Autoritățile de la Chișinău își exprimă regretul față de decizia de a declara un angajat al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse. Ministerul de Externe susține că autoritățile întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova.

Amintim că pe 19 martie, ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene contrar poziției autorităților moldovenești. Lui Vasnețov i-a fost înmânată nota prin care un angajat al ambasadei ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!