Un nou cântec al trupei The Beatles va fi lansat pe 2 noiembrie, la peste 53 de ani după destrămarea formaţiei
Monden 27 octombrie 2023, 15:46 | 721

Un nou cântec al trupei The Beatles va fi lansat pe 2 noiembrie, la peste 53 de ani după destrămarea formaţiei, au anunţat joi cei doi membri supravieţuitori ai legendarului grup britanic, Paul McCartney şi Ringo Starr. Cântecul "Now and Then" a fost realizat pe baza unei casete demo înregistrate în anii 1970 de John Lennon în apartamentul său din New York. După asasinarea sa în 1980, văduva lui, Yoko Ono, a predat în 1994 banda, cu voce şi pian, celorlalţi membri ai trupei.

Paul McCartney, Ringo Starr și George Harrison au reorchestrat şi completat piesa, dar nu au putut niciodată să o lanseze, întrucât tehnicile disponibile pe atunci nu le permiteau să extragă vocea lui John Lennon la o calitate satisfăcătoare. Acest lucru a fost posibil abia acum. Punctul de pornire s-a aflat în serialul documentar "Get Back", regizat în 2021 de Peter Jackson.

Regizorul trilogiei "Stăpânul inelelor" a extras atunci vocea lui John Lennon de pe o casetă, separând-o de partitura pentru pian. "Ne-am ales cu vocea lui John, clară precum cristalul", a dezvăluit Paul McCartney. "Este ceva foarte emoţionant şi cântăm cu toţii în acest single, este o adevărată înregistrare The Beatles", a adăugat muzicianul britanic, în vârstă de 81 de ani.

Casetei originale i-au fost adăugate înregistrări la chitară electrică şi acustică realizate în 1995 de George Harrison. "A fost foarte emoţionant pentru noi toţi. E ca şi când John se afla printre noi", a declarat Ringo Starr, în vârstă de 83 de ani.

În aprilie 1970, la şase luni după lansarea albumului "Abbey Road" şi cu o lună înaintea lansării albumului "Let It Be", membrii trupei The Beatles au anunţat destrămarea formaţiei. În cei zece ani de activitate muzicală comună, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr au produs 14 albume bestseller, vândute în aproape 1 miliard de copii la nivel mondial şi care au stat la baza realizării mai multor filme. În pofida morţii lui John Lennon, în 1980, şi a lui George Harrison, în 2001, fenomenul "Beatlemania" rămâne încă viu în lumea întreagă, scrie AFP, citat de Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!