Matthew Perry a fost găsit sâmbătă într-o cadă cu hidromasaj din locuinţa sa din Los Angeles
Monden 30 octombrie 2023, 20:59 | 762

Hollywood-ul este în stare de șoc, după ce actorul Matthew Perry, cunoscut pentru interpretarea popularului personaj sarcastic Chandler Bing în serialul de succes "Friends", a fost găsit mort. Starul american a fost găsit sâmbătă într-o cadă cu hidromasaj din locuinţa sa din Los Angeles, scrie AFP. El avea 54 de ani. Pentru milioane de fani din întreaga lume, Matthew Perry era Chandler Bing, iar vestea i-a lăsat pe toți devastați.

Fanii de peste Ocean se adună la New York pentru a-și aminti de starul "Friends", Matthew Perry. Cu lacrimi în ochi, mulți au lăsat flori și scrisori în fața clădirii folosite în filmarea serialului, notează AFP.

Warner Bros. Television Group, care a produs serialul "Friends", l-a descris pe Matthew Perry, un actor nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy, drept "un geniu al comediei". Mai mulți colegi de breaslă deplâng moartea lui Perry și au transmis condoleanțe. Și prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, care a fost coleg de clasă cu Matthew Perry în şcoala primară, i-a adus un omagiu actorului hollywoodian, printr-un mesaj postat pe rețeaua X. "Moartea lui Matthew Perry este şocantă şi tristă. Nu voi uita niciodată jocurile noastre din curtea şcolii şi mai ştiu că oamenii din lumea întreagă nu vor uita niciodată bucuria pe care el le-a adus-o", a scris Trudeau.

Matthew Perry avea 24 de ani când a devenit faimos datorită interpretării personajului Chandler din serialul TV "Friends", difuzat timp de zece sezoane între 1994 şi 2004 şi în care a jucat alături de Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc şi Lisa Kudrow. Departe însă de privirile publicului s-a aflat lupta prelungită a lui Matthew Perry cu dependenţa de medicamente prescrise şi de alcool, pe care starul american a detaliat-o în memoriile sale din 2022.

MATTHEW PERRY, actor: "Când ești singur, pierzi în fața bolii și acum, în sfârșit, mă simt OK și simt că am ceva putere. Evident, pentru că am fost în "Friends", mai mulți oameni mă vor asculta. Prin urmare, trebuie să profit de acest fapt și să ajut cât de mulți oameni pot."

Printre rolurile sale notabile din cinematografie figurează cele din lungmetrajele "Fools Rush In", "The Whole Nine Yards", "Almost Heroes" şi "Three to Tango". Născut în statul american Massachusetts, actorul şi-a petrecut copilăria în oraşul Ottawa după ce mama lui, o jurnalistă canadiană care a lucrat ca secretar de presă pentru fostul prim-ministru al Canadei Pierre Trudeau, a divorţat de tatăl său şi s-a căsătorit cu un celebru prezentator TV canadian. Sky News scrie că o cauză a morții lui Matthew Perry nu a putut fi stabilită cu precizie și sunt necesare noi investigații. Matthew Perry nu a avut copii.

Opinia ta contează. Comentează!