Șoferii schimbă anvelopele de iarnă
Social 29 martie 2024, 16:17 | 266

Odată cu încălzirea vremii, tot mai mulți șoferi își schimbă pneurile de iarnă cu cele de vară. În atelierele din Chișinău, meșterii sunt suprasolicitați, iar uneori muncesc și peste program. Timp de o zi, aceștia reușesc să schimbe anvelopele la peste o sută de automobile, iar prețul serviciilor ajung și la o mie de lei.

Procesul de schimbare a pneurilor poate dura până la 30 de minute, însă meșterii depun toate eforturile pentru a deservi fiecare client.

Pneurile de vară sunt acum la mare căutare, iar numărul cumpărătorilor a crescut cu 50 la sută în ultima perioadă, spun comercianții. Prețul pentru o anvelopă începe de la 850 de lei și poate ajunge la câteva zeci de mii de lei. NICHITA OSIPOV, manager de vânzări: "Odată cu încălzirea vremii, mulți șoferi încep să schimbe anvelopele cu pneuri de vară. Cele mai populare mărimi sunt, în continuare, cele cu diametru de La fel, sunt solicitate și anvelopele pentru toate anotimpurile, pentru că se schimbă un pic clima. Oamenii încep să manifeste interes față de acestea."

Specialiștii recomandă schimbarea pneurilor de iarnă cu cele de vară atunci când temperatura medie a aerului este de cel puțin șapte grade. Această temperatură este considerată potrivită pentru ca utilizarea anvelopelor de vară să ofere o performanță optimă pe carosabil.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie