Visează să aibă apă la robinet
Social 28 martie 2024, 20:11 | 337

Aprovizionarea cu apă potabilă a satelor este încă un vis pentru mulți oameni. Stau în așteptare și cei peste o mie de locuitori ai satului Rădenii Vechi, din lunca Prutului. Primăria zice că singura soluție este implementarea proiectului „Satul European 2”, pentru care a și depus actele necesare.

Lucrările de construcție a sistemului de apeduct au început în 2019, dar lipsa banilor a oprit tot procesul. Îngândurați, oamenii spun că optimismul lor scade de la o zi la alta.

Mai norocoși se consideră cei, care au în gospodărie cal și căruță, ca să aducă apa în butoaie, pentru vreo două-trei zile.

Instalarea rețelelor în satul Rădenii Vechi a fost începută în urmă cu cinci ani, de fosta administrație. Apa urma să fie transportată din râul Prut, dar rețeaua magistrală încă nu a ajuns la localitate. Acum, primăria a actualizat proiectul, care ar costa peste patru milioane de lei. Primăria își propune să alimenteze localitatea cu apă dintr-o fântână arteziană din apropiere.

VALERIU ȚÎCU, primar Rădenii Vechi, Ungheni: "S-au făcut rețelele pentru apă și canalizare, sunt doar începute pe teritoriul satului. Acum, proiectul pe care l-am depus, avem o fântână arteziană, și sperăm de la dânsa, că e mai aproape de localitate, să primim măcar apă tehnică, până va veni rețeaua."

În satul Rădenii Vechi sunt peste o mie de locuitori.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie