CEC a aprobat înregistrarea a doi candidați pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024
Politic 18 septembrie 2024, 20:30 | 240

Comisia Electorală Centrală a aprobat înregistrarea a doi candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie: Renato Usatîi, desemnat de formațiunea politică „Partidul Nostru” și Vasile Tarlev, desemnat de „Partidul pentru Viitorul Moldovei”. Tot astăzi, CEC a recepționat listele de subscripție pentru susținerea candidaturii lui Andrei Năstase la scrutinul prezidențial.

Renato Usatîi și Vasile Tarlev sunt al treilea și al patrulea candidat care au trecut etapa colectării de semnături și verificării la CEC după Alexandr Stoianoglo și Maia Sandu. Comisia a înregistrat simbolurile electorale ale lui Usatîi și Tarlev pentru imprimarea în buletinul de vot, reprezentanții candidaților la CEC și persoanele responsabile de finanțe. În prezent, alte nouă grupuri de inițiativă adună semnături de sprijin pentru potențiali candidați la funcția de președinte. Înregistrarea candidaților expiră pe 20 septembrie, când începe campania electorală.

Comisia Electorală Centrală a recepționat astăzi documentele și listele de subscripție pentru susținerea candidaturii lui Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni, la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Totodată, la CEC a mai fost depusă o cerere de înregistrare în calitate de participant la referendumul constituțional. Este vorba despre Partidul Acasă Construim Europa, cu opțiunea „DA”. În decurs de cel mult șapte zile, Comisia va verifica documentele prezentate și va emite o hotărârea privind înregistrarea sau refuzul înregistrării candidatului. CEC a înregistrat până în prezent nouă candidați electorali pentru participare la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!