Maia Sandu a depus astăzi la CEC semnăturile colectate în favoarea candidaturii sale pentru funcția de președinte
Politic 6 septembrie 2024, 20:10 | 474

Maia Sandu a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală semnăturile colectate în favoarea candidaturii sale pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Potrivit legislației, pentru a fi înregistrați, candidații trebuie să adune între 15 mii și 25 de mii de semnături colectate în cel puțin jumătate de raioane și să le depună la CEC până pe 20 septembrie.

Într-un mesaj publicat pe facebook, Maia Sandu a precizat că a depus la CEC listele cu 25 de mii de semnături, din cele peste 28 de mii colectate, pentru a putea fi înregistrată drept candidat pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. În același mesaj, ea le-a mulțumit oamenilor pentru semnături.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Sprijinul pe care l-am văzut în aceste zile mă convinge că suntem o mare familie de oameni care doresc să-și vadă țara prosperă și europeană."

Maia Sandu aspiră la al doilea mandat de președinte.

Anterior, a depus semnăturile la CEC și a fost înregistrat în cursă fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo.

Alegerile prezidențiale sunt programate pentru 20 octombrie. În aceeași zi va avea loc și referendumul constituțional. Comisia Electorală Centrală informează că astăzi, 6 septembrie, este ultima zi în care cetățenii Republicii Moldova stabiliți în străinătate pot să se înregistreze prealabil pentru a participa la alegerile prezidențiale și la referendum.

Opinia ta contează. Comentează!