Ministerul Educației a lansat astăzi programul de granturi școlare cu o valoare totală de 4,32 milioane de dolari
Social 10 decembrie 2024, 22:04 | 273

Ministerul Educației a lansat astăzi programul de granturi școlare cu o valoare totală de 4,32 milioane de dolari, sprijinit de partenerii externi. Vor fi susținute proiectele care vor promova evaluarea eficientă a elevilor. Beneficiarii granturilor vor fi selectați în baza unui concurs. Cererile pentru participare pot fi depuse până pe 31 decembrie curent.

DAN PERCIUN, ministrul Educației și Cercetării: "Vom oferi în timpul apropiat 120 de granturi, fiecare în valoare de până la 36 mii de dolari, pentru a sprijini inițiativele educaționale concrete și inovatoare din școlile din Republica Moldova."

Granturile vor fi alocate pentru proiecte care vizează dezvoltarea metodelor digitale și a instrumentelor interactive de predare-învățare care să aducă procesul educațional mai aproape de realitățile actuale, ceea ce ar însemna amenajarea de laboratoare, procurarea de echipamente IT sau implementarea roboticii. Vor fi susținute proiectele care vor promova evaluarea eficientă a învățării elevilor, sprijin pentru elevii dezavantajați, promovarea accesului fetelor la domeniile STEM. Beneficiarii granturilor vor fi selectați în baza unui concurs.

DAN PERCIUN, ministrul Educației și Cercetării: "Instituțiile școlare pot să depună în mod individual sau împreună cu alte școli dosarul pentru a fi analizați în vederea acordării acestor granturi până pe data de 31 decembrie 2024, ulterior, instituțiile care vor trece de această etapă, vor beneficia de instruiri, pentru a dezvolta și a scrie un mic proiect, prin care vor explica cum acele echipamente pe care le vor procura vor fi încadrate în procesul educațional."

Inițiativa se înscrie în Proiectul „Îmbunătățirea Calității Educației”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării, susținut de Banca Mondială, Parteneriatul Global pentru Educație și Fondul Fiduciar cu Donatori Multipli al Parteneriatului pentru Învățarea Timpurie.

ANNA OLEFIR, specialist superior în educație, Banca Mondială: "Ne propunem să sprijinim inițiativele profesorilor și elevilor din Republica Moldova și să consolidăm rețelele de învățare profesională pentru a inspira practici didactice inovatoare."

Potrivit Ministerului Educației, o decizie finală va fi luată în luna mai viitor, iar instituțiile selectate vor beneficia de echipamentele solicitate începând cu noul an școlar.

Opinia ta contează. Comentează!