Secretarul de stat pentru apărare al SUA, Lloyd Austin, a anunţat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina
Externe 6 septembrie 2024, 15:56 | 162

Preşedintele Volodimir Zelenski a sosit la Ramstein, în Germania, unde are loc o Reuniune internaţională menită să accelereze livrările de armament către Ucraina. Liderul de la Kiev încearcă să convingă ţările partenere să-i permită folosirea armamentului în profunzimea teritoriului Federaţiei Ruse.

Secretarul de stat pentru apărare al Statelor Unite, Lloyd Austin, a anunţat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina, în condiţiile în care Kievul se confruntă cu avansarea forţelor ruse în estul ţării şi cu lovituri devastatoare ale Moscovei, informează AFP.

LLOYD AUSTIN: "Preşedintele Biden va semna un nou program de ajutor pentru securitate în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina. Aceasta va permite creşterea capacităţilor pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale Ucrainei."

Întrevederea de la baza aeriană americană Ramstein, din vestul Germaniei, intervine după bombardamente sângeroase ale armatei ruse, în special cel asupra unei şcoli militare de la Poltava, în centrul Ucrainei, atac care a făcut cel puţin 55 de morţi.

Volodimir Zelenski va face o vizită și în Italia, după plecarea din Germania, potrivit unei declaraţii postate pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Grupul Ramstein este o alianță informală a peste 50 de țări care sprijină Ucraina împotriva invaziei rusești. Grupul a fost format la scurt timp după începerea războiului, în februarie 2022. În luna aprilie a aceluiași an, Statele Unite au reunit națiunile aliate ale Ucrainei la baza Ramstein pentru a coordona sprijinul armelor pentru Kiev. Reuniunea de vineri, convocată de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, va fi cea de-a 24-a la număr.

Mai multe țări mențin restricții privind utilizarea armelor pe care le furnizează Kievului pentru a evita escaladarea conflictului. În luna mai, Statele Unite și Germania au ridicat parțial aceste restricții pentru a permite Ucrainei să apere orașul Harkov, aflat în apropierea frontierei ruse.

Opinia ta contează. Comentează!