Rusia intenţionează să încorporeze într-una dintre brigăzile sale de asalt circa 3.000 de soldaţi nord-coreeni, afirmă Kievul
Externe 16 octombrie 2024, 16:07 | 151

Rusia intenţionează să încorporeze într-una dintre brigăzile sale de asalt circa 3.000 de soldaţi nord-coreeni. Aceștia ar putea fi desfăşuraţi în provincia rusă de graniţă Kursk, unde armata ucraineană a ocupat o porţiune de teritoriu, afirmă surse din serviciul militar de informaţii ucrainean, citate de publicaţia Kiev Post. Volodimir Zelenski zice că a primit rapoarte credibile în acest sens.

VOLODIMIR ZELENSKI: "Implicarea efectivă a Coreei de Nord în război... De asemenea, au fost detaliate relațiile Rusiei cu alte țări, care, din păcate, investesc în prelungirea războiului."

Statele Unite nu au, deocamdată, informații veridice, care să confirme implicarea directă a armatei nord-coreene în război de partea Rusiei. „Dacă acest lucru se adeverește, înseamnă că relațiile militare Moscova-Phenian se amplifică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Coreea de Nord a declarat miercuri că peste un milion de tineri s-au înrolat în armată, după ce Phenianul a acuzat Seulul că a trimis drone în spaţiul său aerian şi a ameninţat Sudul cu represalii militare, relatează AFP. Potrivit agenției oficiale de presă KCNA, peste 1,4 milioane de tineri, inclusiv studenţi şi lideri ai ligilor de tineret, s-au oferit voluntar luni şi marţi să se alăture Armatei Populare Coreene.

Între timp, Rusia intenţionează să încorporeze într-una dintre brigăzile sale de asalt circa 3.000 de soldaţi nord-coreeni, scrie publicaţia Kiev Post. Aceștia vor intra în rândurile Batalionului Special Buriatia (denumit astfel după numele unei republici din Extremul Orient rus), care este în curs de constituire în cadrul Brigăzii a 11-a Aeropurtate de Asalt a armatei ruse.

Potrivit statelor occidentale, Coreea de Nord a furnizat Rusiei mari cantităţi de muniţii pentru războiul din Ucraina. De asemenea, Rusia a folosit în acest conflict şi rachete balistice nord-coreene, afirmă Pentagonul. În schimbul muniţiilor livrate, Coreea de Nord a primit din partea Rusiei alimente şi asistenţă pentru programul său de sateliţi, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!