Schimbări la șefia unor instituții
Politic 28 august 2024, 20:07 | 477

Schimbare la șefia Serviciului Vamal. Noul director al instituției este Alexandru Iacub. Numirea sa în funcție a fost aprobată la ședința de astăzi a Guvernului. Totodată, miniștrii au aprobat candidatura lui Ion Bocancea pentru funcția de director adjunct al Agenției Naționale Transport Auto. Ce schimbări au mai intervenit în structura executivului, aflați în continuare.

VICTORIA BELOUS, ministru al Finanțelor: "Se propune numirea domnului Alexandru Iacub în funcția de director al Serviciului Vamal din data de 28 august, 2024. În sarcina domnului Iacub se stabilește: optimizarea și îmbunătățirea interacțiunii Serviciului Vamal cu mediul de afaceri, eliminarea factorilor de corupție, îmbunătățirea condițiilor de activitate ale angajaților Serviciului Vamal."

Potrivit cabinetului de miniștri, Alexandru Iacub are o experiență semnificativă în domeniul social și juridic, a activat anterior pe post de consultant principal în Direcția generală juridică, secția drept privat, din cadrul secretariatului Parlamentului. În plus, a fost șef de direcție la Consiliul Național de Acreditare a Prestatorilor de Servicii Sociale.

În declarația de avere pentru anul trecut, Alexandru Iacub a indicat un venit de aproape 43 de mii lei de la Inspectoratul de stat al Muncii și 445 de mii de lei – de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Familia noului director al Serviciului Vamal deține un apartament de 92 metri pătrați, obținut printr-un contrat de donație. Alexandru Iacub deține și două mașini: o Toyota Corola produsă în 2019 și un Hyundai din 2016.

Totodată, la ședința Guvernului, miniștrii l-au desemnat pe Ion Bocancea în funcția de director adjunct al Agenției Naționale Transport Auto și au numit noi directori adjuncți interimari la Agenția „Moldsilva” și Agenția de Mediu. Executivul a mai aprobat eliberarea lui Ion Budeci din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii. Decizia a fost adoptată în baza cererii de demisie.

Opinia ta contează. Comentează!