Ofițerii Centrului Național Anticorupție au desfășurat astăzi peste 50 de percheziții la Comrat
Social 1 octombrie 2024, 19:46 | 193

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au desfășurat astăzi peste 50 de percheziții la Comrat, într-un dosar privind finanțarea ilegală a unui partid. Cinci persoane au fost reținute pentru 72 de ore. CNA a publicat discuții telefonice, în care se vorbește despre mobilizarea contra bani a cetățenilor la acțiuni de protest.

Potrivit anchetei, au fost fixate mai multe episoade de achitare ilegală a transportatorilor de pasageri la protestele organizate, precum și achitarea salariilor pentru activiștii unei formațiuni. Sursele noastre confidențiale spun că perchezițiile au fost efectuate la structurile politice create de Ilan Șor.

În aceiași cauză penală, anchetatorii au înregistrat plata suplimentelor la pensii și la salarii pentru unii bugetari prin intermediul „Promsviazbank” din Rusia.

În total au fost efectuate 51 de percheziții la 20 de suspecți, inclusiv în birourile organizației teritoriale Comrat a formațiunii politice. Cinci persoane au fost reținute, fiind plasate în izolator pentru 72 de ore.

Opinia ta contează. Comentează!