Bilanţul atacului rus asupra oraşului Lvov a fost revizuit în creştere, la şapte persoane decedate, printre care trei copii
Externe 4 septembrie 2024, 15:49 | 155

Bilanţul atacului rus din timpul nopţii de marţi spre miercuri asupra oraşului Lvov din vestul Ucrainei a fost revizuit în creştere, la şapte persoane decedate, printre care trei copii. Acest bombardament a intervenit la o zi după atacul sângeros cu rachete asupra unei şcoli militare din Poltava, în centrul Ucrainei, atac care a făcut cel puţin 51 de morţi şi peste 270 de răniţi.

Sirene apărării antiaeriene ucrainene au răsunat miercuri în zori la Lvov, înainte ca rachetele ruse să lovească acest oraş din vestul Ucrainei, situat la aproape 1.000 de km de linia frontului. „În total, şapte persoane au murit la Liov, printre care trei copii”, a scris ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenko.

Potrivit forţelor aeriene ucrainene, Ucraina a fost vizată în timpul nopţii de marţi spre miercuri de 13 rachete şi 29 de drone explozive, dintre care şapte rachete şi 22 de drone au fost doborâte.

Rusia şi-a intensificat campaniile de bombardamente împotriva oraşelor ucrainene după ce Kievul şi-a lansat ofensiva în august împotriva regiunii ruse Kursk, ocupând acolo mai multe sute de kilometri pătraţi, în timp ce trupele Moscovei forţează să ocupe restul Donbasului ucrainean.

Cel puţin 51 de persoane au fost ucise şi alte 271 rănite marți dimineaţă, când două rachete ruseşti au lovit un institut militar şi un spital în oraşul Poltava, din regiunea de est a Ucrainei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a lansat un nou apel către partenerii Ucrainei să îi furnizeze Kievului mai multe arme anti-aeriene şi să îi permită să folosească arme occidentale cu rază lungă de acţiune pentru a lovi teritoriul rusesc şi a preveni, astfel, bombardamentele ruşilor, scrie Agerpres.

Opinia ta contează. Comentează!