Jurnalul orei 17, 26 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 26 aprilie 2024, 18:24 | 712

Prezentat de Vasile Luchianu

Tariful la gazele naturale ar urma să scadă. Moldovagaz a depus o solicitare la ANRE prin care cere micșorarea prețului pentru consumatorii casnici cu aproape 9%.

Regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană, pe care l-a obținut Republica Moldova în urmă cu zece ani, a adus beneficii semnificative cetățenilor de aici. Oamenii au mai multe oportunități pentru explorarea culturală, turism, vizite la membrii familiilor sau dezvoltarea afacerilor. Pe parcursul acestui deceniu, peste două milioane de moldoveni au călătorit cu pașaportul biometric în spațiul Schengen, iar relația Republicii Moldova cu blocul comunitar s-a consolidat.

Astăzi se împlinesc 38 de ani de la catastrofa nucleară din Cernobîl. La înlăturarea consecințelor avariei au participat și peste trei mii 500 de cetățeni ai Moldovei sovietice, în acea vreme. Mulți s-au ales cu boli cronice sau au murit subit. Supraviețuitorii și apropiații celor care au devenit victime ale tragediei din 1986 s-au adunat la miting de comemorare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie