Ucraina sprijină Moldova ferm
Politic 19 septembrie 2024, 20:00 | 154

Regiunea transnistreană este parte indispensabilă a Republicii Moldova, iar Rusia trebuie să-și evacueze de acolo armata. Despre aceasta a vorbit ministrul de Externe al Ucrainei, Andrii Sibiga, în cadrul vizitei sale oficiale la Chișinău. Șeful diplomației de la Kiev a mai declarat că Ucraina este și va fi alături de țara noastră în combaterea dezinformării ruse. Iar omologul său de la Chișinău, Mihai Popșoi, a reiterat voința fermă a Republicii Moldova de a ajuta, în continuare, cei peste 125 de mii de cetățenii ucraineni refugiați.

ANDRII SIBIGA, ministrul de Externe al Ucrainei: "Suntem bucuroși că Republica Moldova este alături de noi pe acest drum, pentru că Uniunea Europeană înseamnă bunăstare pentru cetățeni, posibilități de dezvoltare pentru economie și oportunități de colaborare pentru vecini. E important să credem în succes și să nu dăm Rusiei posibilitatea să ne abată din acest drum."

Șeful diplomației ucrainene s-a referit și la problema transnistreană și a dat asigurări privind sprijinul hotărât al Ucrainei pentru identificarea unor soluții. Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a reconfirmat susținerea fermă a Republicii Moldova pentru suveranitatea, integritatea teritorială și independența Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

MIHAI POPȘOI, ministrul de Externe al Republicii Moldova: "Vizita de astăzi confirmă faptul că Republica Moldova și Ucraina sunt parteneri de nădejde, care edifică pas cu pas viitorul european ireversibil. Mulțumim Ucrainei pentru contribuția ei inestimabilă la acest amplu proces, în special prin jertfa de sânge pe altarul libertății și dezvoltării întregului continent european."

Andrii Sibiga a venit la Chișinău în prima sa vizită oficială în Republica Moldova. Șeful diplomației ucrainene s-a întâlnit cu refugiații ucraineni și a mers în vizită la Liceului Teoretic „Taras Șevcenko” din Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!