Actorii de la Teatrul Național Academic Dramatic „Ivan Franko” din Kiev joacă în această seară la Chișinău spectacolul „Neisprăvita”
Cultură 20 septembrie 2024, 20:51 | 85

Actorii de la Teatrul Național Academic Dramatic „Ivan Franko” din Kiev joacă în această seară, la Chișinău, spectacolul „Neisprăvita”. Piesa reflectă nuanțe de sinceritate și tragism, făcându-i pe spectatori să trăiască complexitatea temei generale - dragostea. Actorii din Kiev sunt invitați de onoare la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, care a ajuns la ediția a IX-a.

OLEKSII BOGDANOVYCH, actor din Kiev: "Deci, este vorba despre dragoste. Dragostea care există, dar din păcate, dragoste tragică. Totodată, această dragoste face personaje sincere, atente unul cu altul."

VIRA ZINIEVYCH, actriță din Kiev: "Eu joc rolul Sofiei, una dintre cele mai importante eroine ale piesei. Piesa se numește „Beztalanna”, ce înseamnă neisprăvită, fără talent Prima parte a piesei se numește „Fără talent”. Esența e că nu doar un personaj are o soartă grea, ci toate personajele din piesă au aceiași soartă. Nu au talent."

VIACHESLAV KHOSTIKOIEV, actor din Kiev: "Eu joc rolul lui Demian. Un rol prelucrat, antagonist. Este vorba despre o istorie interesantă. Eu îi dau informație lui Ignat, un erou pozitiv. Eu îi dau o informație incorectă despre aceia că ce am văzut eu și anume ce face prietena lui cu alt băiat."

DMYTRO BOGOMAZOV, regizor, artist al poporului din Ucraina: "Acesta este o renumită compoziție a literaturii clasice ucrainene. Este despre când omul face primul pas incorect și mai departe merge pe căi greșite, care duc mai departe la eroare. Când faci asemenea pași importanți din viață trebuie să fii foarte atent ca să nu te trădezi pe sine și să nu trădezi nici persoanele din jurul tău."

Teatrul „Ivan Franko” din Kiev este invitat de onoare în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care a ajuns la ediția a IX-a.

PETRU HADÂRCĂ, directorul: "Ne bucură faptul că Teatrul Național Academic din Kiev de trei ani consecutiv au fost și sunt prezenți prin spectacole profesioniste, prin spectacole manifest, spectacole de calitate. Urmărim și noi cei pasionați de teatru cu mult interes și cu multă admirație văzând evoluția lor artistică în scena Teatrului Național."

Piesa „Neisprăvita” este considerată cea mai populară opera dramatică a unuia dintre fondatorii teatrului profesionist ucrainean, actorul, regizorul și dramaturgul Ivan Karpenko-Kary.

Opinia ta contează. Comentează!