Mai mulți artiști emeriți s-au reunit pentru a celebra tradițiile, talentul și voia bună în cadrul Festivalului Umorului
Mai mulți artiști emeriți s-au reunit pentru a celebra tradițiile, talentul și voia bună în cadrul Festivalului Umorului, un eveniment dedicat fondatorului „Satului Moldovenesc Buciumul”, Tudor Tătaru. Ajuns la a IV-a ediție, festivalul continuă să păstreze și să transmită moștenirea lăsată de marele regizor. Participanții la eveniment s-au bucurat de hore, cântece și glume.
ALEXEI CORJAN, artist emerit: "Cultura îl ține pe om și dacă noi batem în cultură, să știți că atunci nu mai există nimic și eu consider că e foarte bine pentru că aici vin din toată țara."
IOANA DORDEA, artist Emerit: "Este festivalul umorului și noi ma ținut să prelungim, să luăm această frumoasă tradiție a domnului Tudor Tătaru și să o ducem mai departe, să ținem aprinsă această flacără."
GABRIELA LUNGU, director, Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”: "Un festival înseamnă întâlnirea cu oamenii și atunci când încerci să organizezi un eveniment de genul acesta primordial scopul este să aduci oamenii, să comunice."
NADEJDA MUNTEANU, conducător, Ansamblu „Lacrima”, Cobușca Veche, Anenii Noi: "Am venit la ziua umorului ca să prezentăm și noi un buchețel din creația noastră bogată pe care am adunat-o timp de peste 40 de ani, așa viață lungă cât are colectivul nostru. Avem cântece și triste, cântece de jale, cântece de dor, cântece despre neamul nostru, dar avem și o porțiune acolo undeva unde se află și niște cântece vesele."
VALENTIN DELINSCHI, actor, artist al Poporului: "Mă bucur că an de an deja de vreo 20 de ani vin aici în curtea lui Tudor Tătaru, Dumnezeu să îl odihnească, pentru că a fost un om extraordinar. El a fost acel care a pus baza acestei sărbători, a zilei umorului aici la beciul lui. Și astăzi ne-am adunat aici după atâția ani."
MILENA LUPAȘCU, elevă Școala de Arte Măgdăcești: "Astăzi voi prezenta un monolog care se numește „Fetița Răsfățată” se povestește despre o fetiță care este foarte răsfățată și vrea totul de la părinții ei."
GABRIEL GUZUN, elev, Școala de Arte Măgdăcești: "Voi prezenta un spectacol care se numește „A scormoni”, care pune în evidență personalitatea umană și cum se bagă oamenii."
MARIA STOIANOV, director, Î.M. Satul Moldovenesc Buciumul: "Astăzi, 1 aprilie, este a IV-a ediție a Festivalului Umorului și comemorăm pe cel care a fost inițiatorul acestui Sat Moldovenesc Buciumul, Tudor Tătaru, un regizor de un talent remarcabil și poate unic în felul său, așa cum a fost el. Ca în versul cela popular „Viața este o bogăție, Viața e cu bune și rele, Dar noi ne împăcăm cu ele”."
Tudor Tătaru s-a născut în satul Pojăreni, raionul Ialoveni, pe 1 aprilie 1957. În 1986 a absolvit Institutul de Arte din Chişinău, facultatea Regie de Teatru. În 2013 Tudor Tătaru a decedat în studioul său de film „Buciumul”.